20 februari 2010

89 - aardappelblini's

Kliekjes kunnen best wat moois opleveren. Ik heb zelf bijna nooit gekookte aardappels over. Maar als je ze hebt (of als je het prima vindt ze snel even te koken, kun je er supersnel een luxe gerechtje van maken.

Aardappelblini's met zalm



- 1 grote of 2 kleine gekookte aardappels (bij voorkeur kruimig)
- 2 eieren
- 2 à 3 eetlepels bloem
- een flinke scheut (karne)melk
- 1 volle eetlepel verse dille *
- flink wat zout en een beetje peper
- beetje olie of boter


Garnering
- mooie gerookte zalm
- verse dille
- zure zoom
- zalmkaviaar ** of tuinkers o.i.d. ***


Prak de aardappels heel fijn.**** Meng er met een vork de eieren, bloem en melk door. Meng goed tot je een samenhangend beslag krijgt (niet te dun). Breng op smaak met dille, zout en peper. Bak in een licht ingevette koekenpan: één schep deeg per pannekoekje, je kunt er drie of vier in de pan kwijt. Bak ze lichtbruin in ongeveer drie minuten per kant. Leg ze op keukenpapier als ze erg vet zijn. Serveer koud of lauwwarm met je garnering naar keus. Maak er een volledige maaltijd van met komkommersla.

* Afhankelijk van je garnering kun je ook voor andere verse kruiden kiezen. Zonder kruiden kan ook.
** Te krijg voor een redelijke prijs bij de Ikea.
*** Op de foto: radijskers, zelf geteeld. Lekker pittig.
**** Er zijn ook recepten die voorstellen dat je de aardappels in de blender doet. Kan je doen, als je van behanglijm houdt.

1 opmerking:

vanessa zei

oh wat een lekker starter