24 januari 2010

91 - kikkererwten met chorizo

Dit gerecht is zó snel en makkelijk, dat je het ook op één uilig gaspitje kunt maken als je aan het kamperen bent. Het vult ook lekker goed ook - prima na een lange bergwandeling. Omdat er weinig ingrediënten in zitten, staat of valt het gerecht met de juiste spullen. Zorg dus dat je mooie chorizo op de kop tikt, want die vormt gelijk ook de kruiding. Maar in de meeste vakantielanden moet dat wel lukken...

Kikkererwten met chorizo

Voor twee personen:
- 1 chorizoworstje
- 1 blik kikkererwten
- 3 flinke handen spinazie
- 4 mooie tomaten

Snijd de chorizo in blokjes en bak ze even in de koekenpan. * Bak op hoog vuur de spinazie, tomaat in partjes en kikkererwten mee, totdat alles goed warm is en de spinazie geslonken. Klaar. Als er nog vet over is, giet dit dan over je gerecht.

* Je hoeft geen vet toe te voegen, dat komt wel uit de chorizo zelf.

1 opmerking:

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.