01 oktober 2009

Hoe te koken volgens de Guardian

The Guardian kan er wat van! In tegenstelling tot sommige andere kranten, waar kookcolumns vaak een zuunig stukje tekst beslaan met soms wel érg simpele recepten, heeft dit Engelse dagblad aardig wat aandacht en ruimte besteed aan het onderwerp koken.

Op de site staat onder de misleidend simpele noemer How to Cook een schat aan recepten en, vooral, handige stap-voor-stap foto-instructies. En dan niet van de meest simpele dingen: in het rijtje foto- en filmverslagen krijgen we het volgende uitgelegd:
  • caramel maken
  • kip en lam ontbenen
  • rabarber inmaken (mét uitleg hoe je hergebruikte jampotten vacuum trekt).
De serie is nog niet zo groot, maar ik ben nu al fan. Tot mijn grote verrassing is de instructie voor het inmaken van rabarber zelfs weergegeven in kilo's, grammen, en milliliters!

(De how-to voor haggis sla ik alleen nog even over.)

Update: er is net een fotoverslag toegevoegd voor het zelf maken van ... gravad lax!
Yup, die ga ik gauw een keer maken!

Geen opmerkingen: