27 oktober 2008

Als je er soep van maakt, kun je het drinken

Op verzoek wat soeprecepten - ik heb nog nooit een man of tien zó snel twee pannen soep leeg zien eten, dus ik neem aan dat ze goed waren. De reacties waren er ook naar: "ooh die ruikt goed!" "ik wil ook van die andere proeven!" "Zet je de recepten op je site?"

Altijd leuk, maar de recepten heb ik niet zelf verzonnen. Dus enige bronvermelding is wel gepast hier ;-)

Soep 1 is héél makkelijk, héél machtig en héél lekker.

- erwten-rucolasoep -
uit het boek Komgerechten (erg leuke serie kookboeken. niet duur ook)

- 1 rode ui
- 100 gram rucola (+ een beetje voor te garneren)
- 700 gram diepvriesdoperwten
- 1 liter kruidenbouillon (niet te sterk)
- geschaafde pecorino
- olijfolie

Snijd de ui klein en fruit in de olijfolie in een grote pan. Bak de rucola en de (bevroren) erwten even mee. Voeg de bouillon toe en laat 15 à 20 min. koken. Haal van het vuur af en pureer (voorzichtig) met de staafmixer. Verwarm wanneer je trek hebt, en serveer met de kaas en een beetje rucola. Klaar!

Niet geprobeerd, waarschijnlijk wel erg lekker: rucola vervangen door basilicum.

Soep 2 volgt later.

Geen opmerkingen: